Anoda e Titanit

Titanium Anode

Anoda e Titanit

Çfarë është anoda e titanit

Anoda e titanit, e quajtur elektroda me oksid metalik të përzier (MMO), të quajtura edhe anoda të qëndrueshme dimensionale (DSA), janë pajisje me përçueshmëri të lartë dhe rezistencë ndaj korrozionit për t'u përdorur si anoda në elektrolizë. Ato bëhen duke veshur një substrat, si pllakë titani të pastër ose rrjetë të zgjeruar, me disa lloje oksidesh metali. Një oksid është zakonisht RuO2, IrO2 ose PtO2, i cili përçon elektricitetin dhe katalizon reaksionin e dëshiruar, siç është prodhimi i gazit të klorit. Oksidi tjetër i metalit është zakonisht dioksidi i titanit, i cili nuk kryen ose katalizon reaksionin, por është më i lirë dhe parandalon gërryerjen e brendshme.

Aplikimi i anodës së titanit

Aplikimet përfshijnë përdorimin si anodë në qelizat elektrolitike për prodhimin e klorit të lirë nga uji i kripur në pishina, në fitimin elektronik të metaleve, në prodhimin e pllakave të qarkut të printuar, elektrokallajimin dhe elektro-galvanizimin me zink të çelikut, si anoda për mbrojtjen katodike të strukturave të groposura ose të zhytura, etj. .

Historia e anodës së Titnaiumit

Henri Bernard Beer regjistroi patentën e tij mbi elektrodat e përziera të oksidit të metalit në 1965.[2] Patenta e quajtur "Birra 65", e njohur gjithashtu si "Birra I", e cila Birra pretendoi depozitimin e oksidit të Ruteniumit dhe përzierjen e një përbërësi të tretshëm titani në bojë, në afërsisht 50% (me përqindje molare RuO2:TiO2 50:50) . Patenta e tij e dytë, Birra II, [3] uli përmbajtjen e oksidit të Ruteniumit nën 50%.

Ju lutemi rishikoni produktet tona të klasifikimit të anodës së titanit si më poshtë:

Duhet të shtoni një miniaplikacion, rresht ose plan urbanistik të parandërtuar përpara se të shihni ndonjë gjë këtu. 🙂